Fællesskaber

Herunder har vi samlet forskellige tilbud og aktiviteter til personer med demens og deres pårørende i Nordsjælland. Fandt du ikke det du søgte? Under ”Rådgivning” kan du finde oplysninger om, hvad der ellers udbydes i dit lokalområde, ved at kigge på din kommune.

NETVÆRKSGRUPPER

Når demens bliver en del af livet, kan det vende op og ned på hverdagen, relationerne og drømmene for fremtiden – både hos den der har sygdommen og hos de pårørende. Vi udbyder netværksgrupper, hvor du kan møde ligesindede, som også lever med demens tæt inde på livet. Her kan du blive en del at et fællesskab, hvor du kan dele dine oplevelser, tanker og følelser i trygge rammer sammen med andre i samme situation. Nedenfor ser du de tilbud, vi udbyder i Demensvenligt Nordsjælland. Finder du ikke hvad du leder efter, så kontakt dine kommunale demenskonsulenter. Find kontaktoplysninger under ”Rådgivning”.

PÅRØRENDEGRUPPE

For pårørende til yngre mennesker med demens ( under 70 år) En gruppe for dig der er nær pårørende til en person under 70 år med demens. I gruppen kan man danne netværk med andre pårørende, dele oplevelser og erfaringer, samt få viden, rådgivning og vejledning af en demensfaglig person. Vi mødes én gang om måneden i tidsrummet kl. 16.00-18.00 i Møllestræde 13C, 3400 Hillerød. Ved interesse kontakt Susie Dybing på tlf. 72 32 34 19 eller mail: sdyb@hillerod.dk og hør nærmere.

TID TIL AT VÆRE UNG

For unge ml. 15-25 år, som har en forælder med demens Er du mellem 15-25 år og har en far eller mor med en demenssygdom, så har du mulighed for at være med i pårørendegruppen ’Tid til at være ung’. Her kan du møde andre unge, der ligesom dig har en forælder med demens. To frivillige, som har mange års erfaring med netværksgrupper for unge pårørende, er tovholdere på gruppen. Vi mødes én gang om måneden i tidsrummet kl. 17.00-19.30 i Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12C, 3400 Hillerød. Ved interesse kontakt Eva Christensen på mail: selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk .

AKTIVITETER FOR YNGRE MED DEMENS

Når man er under 70 år og har en demenssygdom, oplever nogle at have andre behov og ønsker for aktivitet og fællesskab end dem der er ældre. Nedenfor ser du de aktiviteter vi udbyder til dig, der er yngre med demens. Her kan du deltage i de aktiviteter, der interesserer dig og indgå i fællesskaber, hvor der er fokus på dig som menneske og ikke på din sygdom. Tilbuddene er til dig, der har demens i de tidlige stadier og bor i eget hjem.

PÅ TUR I NORDSJÆLLAND

Aktivitets- og interessefællesskab for personer under 70 år med demens Et tilbud for dig der er yngre med en demensdiagnose, og som ønsker at være en del af et fællesskab, hvor man samles om samtaler og aktiviteter defineret af deltagerne selv. Her kan du deltage i de aktiviteter du interesserer dig for og komme med forslag til om vi skal gå lange ture, tage i biografen eller på museum. Vi starter dagen med fælles morgenmad. Vi mødes hver mandag i tidsrummet kl. 10.00-14.00 i Møllestræde 13C, 3400 Hillerød. Pris: 25 kr. pr. dag for morgenmad samt kaffe/te. Betaling via Mobilepay: 48923 Husk at medbringe frokost. Ved interesse kontakt tovholder Berit Roskvist Jeppesen på tlf. 72 32 34 21 (mandage kl. 9.00-10.00 og 14.00-15.00).

FLOORBALL

Høj puls og holdsport for personer under 70 år med demens OBS: FLOORBALL ER MIDLERTIDIGT AFLYST PGA. CORONAVIRUS. VI HÅBER AT KUNNE STARTE OP IGEN EFTER SOMMERFERIEN – DATO FOR GENOPSTART OFFENTLIGGØRES HER. Floorball er for dig, der gerne vil dyrke holdsport med andre yngre med demens. Du behøver ikke have spillet det før. Det er en sport alle kan lære og blive god til. Vi mødes hver onsdag i tidsrummet kl. 10.45-14.00 i Helsingør Hallen, Gl. Hellebækvej 63-65, 3000 Helsingør. Pris: Kontingent for et halv år koster 250 kr. Betaling via Mobilepay: 307065 til Helsingør Floorballforening. Har du lyst til at prøve, om floorball er noget for dig, så er det gratis de første par gange. Husk at medbringe skiftetøj, indendørssko og frokost. Ved interesse kontakt os på tlf. 41868025

TRÆNING FOR YNGRE MED DEMENS

Et tilbud fra DGI Nordsjælland Kom og vær med til DGI’s træningsforløb, hvor vi både træner indenfor i styrkerummet og udenfor i naturen med øvelser, der giver puls og holder kroppen og hjernen frisk. Husk træningstøj og udendørs træningssko. Vi mødes hver fredag i tidsrummet kl. 11.00-13.00 på Hillerød Stadion, Selskovvej 76, 3400 Hillerød. Ved interesse kontakt Peter Bennett på tlf. 24 97 53 42 eller mail: peter.bennett@dgi.dk

FRIVILLIGCENTRE

Fem af frivilligcentrene i Nordsjælland har forskellige aktiviteter for mennesker med demens og/eller pårørende. Du kan klikke dig ind på de forskellige frivilligcentres hjemmesider nedenfor. Frivilligcenter og Selvhjælp Græsted Frivilligcenter Halsnæs Frivilligcenter Helsingør Frivilligcenter Hillerød Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

ANDRE FÆLLESSKABER

Alzheimerforeningen Hillerød Alzheimerforeningen Hillerød tilbyder forskellige aktiviteter og arrangementer for mennesker med demens og deres pårørende. Læs mere her Kirkerne I din lokale kirke er der mulighed for at få samtaler med præsten om livets svære overgange. Det kan være når en demenssygdom kan betyde at ens ægtefælles skal på plejehjem, eller hvis sorgen i forbindelse med demenssygdom fylder i ens liv. Nogle kirker tilbyder også grupper for pårørende. Find de forskellige kirker her. Ældre Sagen Mange af lokalafdelingerne under Ældre Sagen tilbyder aktiviteter til mennesker med demens. Klik på din lokale Ældre Sagen og se hvad de tilbyder: Ældre Sagen Allerød Ældre Sagen Fredensborg Ældre Sagen Frederikssund Ældre Sagen Frederiksværk Ældre Sagen Græsted-Gilleleje Ældre Sagen Helsingør Ældre Sagen Hillerød Ældre Sagen Hørsholm