UNDERVISNING

I Danmark har cirka 87.000 mennesker demens, og hver femte dansker kender nogen med en demenssygdom. Vi tilbyder gratis undervisning om, hvad en demenssygdom er og giver redskaber til, hvordan du kan møde et menneske med demens. Undervisningen kan hjælpe dig til, hvordan du kan handle demensvenligt som pårørende, som foreningsmedlem, som medarbejder i en forretning eller som borger i dit lokalsamfund. Find information om indhold og undervisningsdatoer til henholdsvis pårørende, foreninger og erhvervslivet, ved at klikke på ikonerne nedenfor.

PÅRØRENDE

Når et menneske får en demenssygdom påvirker det hele familien. Der kan være mange forandringer i hverdagen, og som pårørende kan du opleve at stå alene. På kurset får du viden om sygdommen og om hvordan du håndterer vanskelige situationer og kan være med til at give jer en bedre hverdag i familien. Kurset består af 4 moduler, der udbydes samlet:

 • Modul 1: Introduktion + hjernen og demenssygdomme
 • Modul 2: Jura
 • Modul 3: Kommunikation
 • Modul 4: Hverdagen + Afslutning

På kurset får du:

 • Grundlæggende viden om demenssygdomme
 • Du bliver bedre i stand til at mestre nogle af de komplekse problemstillinger, du møder i hverdagen med én med demens.
 • Du får mulighed for at udveksle erfaringer med andre, som er i lignende situation og med professionelle.
 • Du får kendskab til, hvor du kan finde flere informationer om demens.

Praktisk Pårørendekurset består af 4 moduler på 2,5 time hver. Kursusmodulerne ligger med 14 dages mellemrum. Du kan deltage på kurset, hvis du er pårørende til én der har en demensdiagnose eller som er i gang med at blive udredt. I skal have kontakt til kommunens demenskoordinator eller have en aftale om det. Vil du gerne tilmeldes et kursus? Se datoer for planlagte undervisninger i Nordsjælland og se hvordan du tilmelder dig ved at trykke på knappen ’Hent pårørende informationer her’.

FORENINGER

Som forening i Nordsjælland kan I modtage gratis undervisning om demens. Her kan I lære nogle få men virksomme værktøjer til at hjælpe og understøtte, hvis ét af jeres medlemmer får en demenssygdom. Hermed kan personer med demenssygdomme forblive en del af de fællesskaber, som de kender og trives Til undervisningen får I:

 • Viden om demenssygdomme og hvordan du kan spotte om et menneske har en demenssygdom
 • Redskaber til hvordan du kan kommunikere og skabe tryghed i mødet med et menneske med demens
 • Viden og redskaber til at hjælpe et menneske med demens bedst muligt i hverdagssituationer
 • Viden om hvor du kan henvende dig, hvis du har brug for mere viden om demens eller hjælp i en konkret situation

Undervisningen kan vare imellem 45 minutter til 2 timer - alt efter hvad der passer jer. Ønsker jeres forening at modtage undervisning om demens, kan I kontakte kommunernes demenskoordinatorer og aftale nærmere. Demenskoordinatorernes kontaktoplysninger kan findes ved at trykke på kommunernes logo i bunden af siden.

ERHVERVSLIVET

Som virksomhed i Nordsjælland kan I modtage gratis undervisning om demens. Her kan I lære nogle få men virksomme værktøjer til at kunne hjælpe og understøtte kunder, som har en demenssygdom. Yderligere kan I få vejledning i, hvilke ændringer I kan iværksætte for at skabe en bedre oplevelse for kunder med demens. Til undervisningen får I:

 • Viden om demenssygdomme og hvordan du kan spotte om et menneske har en demenssygdom
 • Redskaber til, hvordan du kan kommunikere og skabe tryghed i mødet med et menneske med demens
 • Viden og redskaber til at hjælpe et menneske med demens bedst muligt i hverdagssituationer
 • Viden om hvor du kan henvende dig, hvis du har brug for mere viden om demens eller hjælp i en konkret situation

Undervisningen kan vare imellem 45 minutter til 2 timer - alt efter hvad der passer jer. I kan tilmelde jer de allerede planlagte undervisninger eller få en demenskoordinator ud og undervise hos jer. Ønsker jeres virksomhed at modtage undervisning om demens, kan I kontakte kommunernes demenskoordinatorer og aftale nærmere. Demenskoordinatorernes kontaktoplysninger kan findes ved at trykke på kommunernes logo i bunden af siden.